Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy porcję wody około 1/2l, gotujemy, dodajemy kostkę rosołową. Do gotującego się rosołku dodajemy pieprz zielony w ziarenkach, chwilkę gotujemy, wsypujemy pieprz czarny. Zagęszczamy mąką - dobrze rozmieszać. Można dodać łyżkę śmietany. Ugotowane udźce obieramy z mięska, a następnie zalewany sosem. Potrawa jest dosyć pikantna podajemy z ryżem kluseczkami lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam w takim sosiku :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam kurczaka w kazym wydaniu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    smaczne smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !