Sposób przygotowania

Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy. Blachę wykłądamypapierem do pieczenia. Na blaszce ukłądamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw. Pieczemy ok 15 minut, po tym czasie przekłądamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Nalezy uważać, aby nie przypalić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    akurat mam buraki, którymi nie potrafię zagospodarować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    to dopiero oryginalny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !