Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowa masa serowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białego sera 80 dag
margaryny 0,5 kostki
jajko 2 szklanki
cukru pudru 1 szklanki
zapach śmietankowy
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa masa serowa

Przygotować ser i przekręcić przez maszynkę dwa razy. Margarynę w temperaturze pokojowej przełożyć do miski.Żółtka oddzielić od białek.Żółtka dodać do margaryny i zmiksować.Dodać cukier i aromat ciągle miksując.Białka ubić na sztywna pianę.Do zmiksowanej margaryny z żółtkami dodawać zmielony ser i kakao ciągle mieszając.Na koniec dodać ubitą pianę i wymieszać drewnianą łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 18.07.2012 19:11
ja go użyłam do sernika może być i na zimno i na gorąco.
SmacznaPyza 12.07.2012 21:24
i do czego używać takiej masy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak