Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
truskawki kilkanaście
śmietana łyżka
cukier puder
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem truskawkowym

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przekłądamy na talerze. Truskawki dokłądnie myjemy i obieamy z szypułek. Truskawki wrzucamy do blendera i dokłądnie miksujemy.
Krok 1 - Ryż z sosem truskawkowym foto
2
Wlewamy na patelnie, dodajemy śmietane, całość mieszamy i podsmażamy. Jeśli ktoś lubi słodsze to można dodać cukier puder.
Krok 2 - Ryż z sosem truskawkowym foto
3
Całość podsmazamy ok 2 minutek, aż sos bedzie ciepły i ciepłym polewamy ryż.
Krok 3 - Ryż z sosem truskawkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.01.2014 00:09
lubię taki szybki i lekki obiadek
agnieszkalider 13.12.2012 09:54
prosto i pysznie
Aneta41 12.07.2012 21:45
kiedyś tak jadłam, smaczne
Mysiunia 12.07.2012 18:17
smacznie i słodko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak