Sposób przygotowania

Zagotować litr wody z 3 łyżeczkami kucharka, do gorącej wody wrzucić kolety sojowe i odczekać 5-7 minut aż napęcznieją. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Napęczniałe kotlety wyłożyć na cedzak i pozostawić do ostudzenia. Jajko roztrzepać z dodatkiem kucharka i moczyć w nim ostudzone kotlety a następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Kaszę polać sosem słodko-kwaśnym http://www.doradcasmaku.pl/przepis/236298/sos-slodko-kwasny.html
podawać z ogórkiem konserwowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła taki pyszny obiadek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    fajny pomysł na obiadek,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !