Sposób przygotowania

Do dużej miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier; miksujemy aż do całkowitego połączenia się składników. Następnie wlewamy wodę, cały czas mieszając, olej, olejek i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Po otrzymaniu gładkiego ciasta dzielimy go na dwie części.

Do jednej wsypujemy 3 łyżki kakao a do drugiej 3 łyżki mąki.

Spód blaszki- tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy spód i boki masłem, posypujemy mąką i wykładamy ciasto. Potrzebne nam będą dwie mniejsze łyżki wazowe. Jedną nakładamy na środek ciasto białe, a następnie na jego środek ciasto ciemne. I znów ciasto jasne, ciemne, jasne...aż do wyczerpania masy.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175st.) i pieczemy ok. godziny.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    pyszne i proste w zrobieniu ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    pyszne i proste w zrobieniu ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    bardzo fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !