Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
masło łyżeczka
cukier 3 łyżki
ekstrakt z wanilii 1.5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

1,5 szkl. mleka zagotować z masłem, cukrem i ekstraktem. Pozostałe pół szklanki mleka wymieszać z mąką, aby nie było grudek. Do gotującego się mleka dodać przygotowaną mieszaninę, zmniejszyć płomień i ciągle mieszać do zgęstnienia i zagotowania się budyniu. Przelać do przygotowanych naczynek i podawać na ciepło lub zimno.
Przepysznie smakuje z sokiem malinowym!
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.02.2013 09:30
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak