Sposób przygotowania

Polewa:

sok z jednej cytryny
1 łyżka cukru
2 łyżki śmietany

Do dekoracji - polewa z białej czekolady i płatki migdałów


Ciasto:

W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej utrzeć masło z cukrem i jajkami na puszystą masę.
Dodać porcjami śmietanę i mąkę z dodatkami. Ubijać 3 - 4 minuty. Dodać esencję waniliową i otartą skórkę z cytryny.
Wymieszać, przełożyć do posmarowanej masłem keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 55 minut.


Polewa:

Podgrzać sok z cytryny, dodać cukier i śmietanę. Wymieszać do rozpuszczenia cukru. Polać gorące ciasto tak, by ją wypiło.

Wystudzić ciasto, udekorować polewą i posypać płatkami migdałowymi.


Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !