Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczne biszkopty z białą czekoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 55 ml
masło 50 gram
cukier 60 gram
jajko 1 sztuka
mąka 200 gram
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
biała czekolada 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczne biszkopty z białą czekoladą

Do mleka dodajemy cukier i wstawiamy garnek na ogień, gdy zacznie wrzeć chwilkę gotujemy. Zdejmujemy z palnika i studzimy.

Masło roztapiamy i miksujemy z ostudzonym mlekiem, następnie dodajemy jajko.

Mąkę należy wymieszać z sodą i stopniowo dodawać do masy jajecznej.Na koniec dodajemy czekoladę i wyrabiamy ciasto.

Ciasto wałkujemy na stolnicy i dowolną foremką wycinamy wzorki.



Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Przed włożeniem ich do piekarnika, możemy posmarować je żółtkiem.

Można także posypać je makiem lub drobno startymi orzechami.

Pieczemy około 15 minut w temp. 180st.

Studzimy na kratce.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.03.2013 10:33
No muszą smakować wybornie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak