Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe magdalenki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 gram
cukier 4 łyżki
masło 50 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
ekstrakt z wanilii łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe magdalenki

Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem, aż się rozpuści całkowicie. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wlać rozpuszczone masło.

Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.

Wstawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec około 7 minut. Ja przez pierwsze 5 minut piekłam z termoobiegiem, a następnie normalnie przez kilka minut.

Magdalenki wychodzą z foremek bez problemu, są mięciutkie i delikatne.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 12.07.2012 21:05
Mam takie foremki jeszcze zapakowane, chyba jednak muszę je rozpakować :)
Marcin Vw1 12.07.2012 17:25
świetne ciasteczka
Marcin Vw1 12.07.2012 17:25
świetne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak