Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki cytrynowe z makiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 115 gram
cukier 80 gram
masło 50 gram
proszek do pieczenia łyżeczka
jajko 2 sztuki
sok z połowy cytryny
mak łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki cytrynowe z makiem

Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem,wlać wyciśnięty sok z cytryny, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mak i wlać rozpuszczone masło.

Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 7-10 minut. Ja przez pierwsze 5 minut piekłam z termoobiegiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 05.02.2013 14:35
coś dla mnie...mniam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak