Sposób przygotowania

Dodatkowo:

kokos w czekoladzie (kupiłam gotowy) lub inne czekoladki,orzechy w czekoladzie, draże...


1. Masło ucieramy z cukrem na jednolitą, jasną masę. Dodajemy mleko i jajko i miksujemy dokładnie. Mąkę mieszamy z kakao i wsypujemy stopniowo do masy maślanej, cały czas miksując. Pod koniec rękami wyrabiamy chwilkę ciasto.

Na stolnicy podsypanej mąką wałkujemy ciasto na placek, ok. 0.5 cm. Można bardziej cienko :) I za pomocą foremki wycinamy ciastka.

Układamy na przygotowanej blaszce i pieczemy ok. 10-12 minut w 180o

Studzimy na kratce.


2. Cukier puder rozcieramy z sokiem z cytryny, aż do uzyskania gęstego, białego lukru.

Na środek każdego ciasteczka wykładamy odrobinę lukru i delikatnie wciskamy kokos w czekoladzie lub inną małą słodkość.


3. Polewą dekorujemy ciasteczka. Można to zrobić za pomocą woreczka foliowego, uprzednio robiąc niewielki otwór.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !