Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i niezbyt grubo posiekać. Z czosnku zdjąć skórkę i przecisnąć przez praskę. Papryki umyc. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, usunąć pestki a później pokroić w paski. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. W rondlu z grubym dnem rozgrzać smalec, zeszklić cebulę i czosnek. Oprószyć mielona papryką. Dodac mięso. Chwilkę smażyć mieszając. Następnie oprószyć kminkiem sola i pieprzem. Podlać niewilką ilościa wody chwilę dusić na małym ogniu. Wlać bulion. Dusić przez 40min. Po tym czasie dodać papryki, czuszkę pokrojoną rzazem z pestkami pomidfory oraz ziemniaki. Zmieszać dusić ok 30min Jeżeli to konieczne przyprawić solą i pieprzem. Ponownie wszystko zemiszać, dusić jeszcze chwilkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    moja ulubione kuchnia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    jest bardzo smaczny, szczególnie z kaszą jęczmienną;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !