Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80dag wołowiny bez kości
3-4 lyzki smalcu
2 duze cebule
2-3 zabki czosnku
2 strąki papryki
kilogram ziemniaków
łyżeczka kminku
sól
pieprz
bulion mięsny 1 szklanka
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i niezbyt grubo posiekać. Z czosnku zdjąć skórkę i przecisnąć przez praskę. Papryki umyc. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, usunąć pestki a później pokroić w paski. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. W rondlu z grubym dnem rozgrzać smalec, zeszklić cebulę i czosnek. Oprószyć mielona papryką. Dodac mięso. Chwilkę smażyć mieszając. Następnie oprószyć kminkiem sola i pieprzem. Podlać niewilką ilościa wody chwilę dusić na małym ogniu. Wlać bulion. Dusić przez 40min. Po tym czasie dodać papryki, czuszkę pokrojoną rzazem z pestkami pomidfory oraz ziemniaki. Zmieszać dusić ok 30min Jeżeli to konieczne przyprawić solą i pieprzem. Ponownie wszystko zemiszać, dusić jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.10.2012 14:04
jest bardzo smaczny, szczególnie z kaszą jęczmienną;)
Goya 25.07.2011 09:53
super
jasiek 19.06.2011 10:34
moja ulubione kuchnia
Tomek14 29.04.2011 10:03
ciekawe
mundek1011 16.09.2010 22:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak