Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z żeberkiem w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 kg
żeberka wieprzowe 1/2 kg
olej 4 łyżki
cebula 1
bulion 3 szklanki
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z żeberkiem w sosie własnym

Fasolkę umyć, odkroić końce i ugotować w osolonej wodzie, gotujemy około 8 minut ale najlepiej jest sprawdzać czy fasolka jest już gotowa.Ostudzoną fasolkę zanurzamy w rozmąconych z kucharkiem jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej i smarzymy obracając aż lekko się zrumieni.

Zeberka umyć i pokroić na wybranej wielkości kawałki. Do rondla z grubym dnem wlać olej i smażyć żeberka aż mocno sie zrumienią, następnie doprawić solą i pieprzem, pokroić cebulę w kostkę i dorzucić do rondla, jak cebula się lekko zrumieni dolać bulion a następnie paprykę, zielę angielskie, liście laurowe i zamieszać, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 40- 50 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.07.2012 08:17
pychota !
ewka1978 12.07.2012 16:44
pycha
anja3107 12.07.2012 15:57
uwielbiam fasolkę szparagową
Michaś 12.07.2012 15:06
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak