Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody pod kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło do wysmarowania foremek
brązowy cukier 2 łyżeczki
biały cukier 3 łyżki
masło 25 gram
mąka tortowa 1/4 szklanki
biała czekolada 1/2 tabliczki
jagody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Jagody oczyścić i umyć. 2 małe foremki do zapiekania wysmarować masłem. Na ich dnie rozsypać brązowy cukier.
Krok 1 - Jagody pod kruszonką foto
2
Na cukier rozłożyć jagody.
Krok 2 - Jagody pod kruszonką foto
3
Masło zagnieść z białym cukrem i mąką na sypką, grudkowatą masę.
Krok 3 - Jagody pod kruszonką foto
4
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie grubo posiekać.
Krok 4 - Jagody pod kruszonką foto
5
Czekoladę dodać do kruszonki i wymieszać. Kruszonkę z czekoladą rozsypać na jagodach.
Krok 5 - Jagody pod kruszonką foto
6
Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 25-30 minut.
Krok 6 - Jagody pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 10.10.2015 23:56
bardzo zdrowe
ONY_za_kare 18.12.2013 10:57
lubię owoce zapiekane w ten sposób!
Alex_M 03.12.2013 15:37
pysznosci :)
Bernadeta1 20.10.2013 00:03
inny i bardzo smaczny deser
Sroczka 02.06.2013 19:23
Ale pyszny deser. Porcyjkę zjadłabym z przyjemnością.
Poison1988 31.12.2012 13:50
jeszcze nie robiłam takiego smakołyku ale wygląda świetnie :)
beata28 16.07.2012 22:57
pycha:)
Justyna23
Justyna23 12.07.2012 14:55
ale pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak