Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
jajko 4 szt.
cukier 1 szkl.
spirytus 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

W blenderze miksujemy jajka z cukrem. Mleko zagotować. Dodać gorące mleko do jajek. Na koniec wlać spirytus i wymieszać. Rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 03.08.2012 21:33
rewelacja
Agiatis 19.07.2012 22:56
no proszę "jajcówa" ;)
[email protected] 19.07.2012 17:32
Pycha
Hanna5 12.07.2012 19:48
z tej porcji 0,75
anja3107 12.07.2012 15:57
też robię ajerkoniak najlepszy domowej roboty
niedozywiona 12.07.2012 14:04
uwielbiam ajerkoniak i myślalam, że jakiś bardziej pracochłonny jest. a można wiedzieć, ile z tych proporcji go wychodzi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak