Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy przysmak warzywny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
pomidor 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pierś z kurczaka 30 dag
olej do smażenia 3 łyżki
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
cebula 1 sztuka
szczypiorek usiekany 5 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy przysmak warzywny

Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu ( ja gotowałam krótko, na szybko). Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Szklimy na patelni. Wszystkie warzywa czyli pomidor, marchew myjemy i kroimy w kosteczkę.To samo robimy z piersią z kurczaka.
Cebulkę mieszamy z ryżem, smażymy 3-4 minuty. Na osobnej patelni rumienimy warzywa wraz z piersią z kurczaka. Dodajemy do ryżu. Mieszamy. Smażymy ok.10 minut.Jeśli ktoś lubi posypujemy usiekanym szczypiorkiem. Do smaku dodajemy sól,pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 12.07.2012 16:47
Lubię takie potrawki :)
mala2021 12.07.2012 15:30
fajne
Paweł10 12.07.2012 14:46
wyglada pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak