Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Nagrzać piekarnik do 180°C. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową - ułatwi nam zdecydowanie mycie.

Bakłażany umyć i osuszyć. Odciąć końcówkę od strony ogona i przekroić wzdłuż na ćwiartki. Rozłożyć na blasze.
Obrać i posiekać czosnek. Pokrojone bakłażany posolić i popieprzyć. Polać miodem, po czym skropić sokiem z cytryny (całej). Nie mieszać tych dwóch składników. Po prostu po kolei polewać warzywa. Posypać curry, posiekanym czosnkiem i na końcu skropić oliwą.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    o matko, a chciałam sob ie dzisiaj kupić bakłażana....
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha :) chetnie zrobie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !