Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
mięso mielone wołowe 300 gram
kasza gryczana 1 torebka
marczew 1 sztuka
natka pietruszki 0,5 pęczka
majeranek 1 łyżeczka
ser gouda 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Mięso mielone mieszamy z majerankiem, startą marchewką, poszatkowana natką pietruszki, ugotowana wg. przepisu kaszą gryczaną. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Papryki albo przekrawamy na pół albo usuwamy górę i oczyszczamy. Papryki faszerujemy schłodzonym farszem, zakrywamy serem. Pod warstwą sera można ułożyć kilka okręgów papryczki chilli.

Wstawiamy do piekarnika na 40 minut, 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.08.2012 21:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak