Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto na pizzę 1 sztuka
Farsz: 1 sztuka
olej do wysmarowania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: pizza

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/236188/ciasto-na-piizze-na-piwku.html- tutaj znajduje sie przepis na ciasto do pizzy.
Farsz:
50 dag pieczarki,
30 dag mielonka,
70 dag kiełbasa z pieca,
do smaku Sól,
do smaku pieprz,
1/4 łyzeczki kolędra,
do smaku pieprz biały Prymat
2 sztuki- papryka
8 plastrów-ser żółty

NA rowałkowane ciasto do pizzy, wczesniej posmarowana blacha tłuszczem, wykładamyy kechup. kiełbasę z pieca kroimy w mniejsze kawałki, następnie wzdłuż i na sam koniec w kostkę.podobnie postępujemy z mielonką, ja miałam akuat ją w plastrach.pieczarki obiramy, kroimy w kostkę i podduszamy . po 5-8 minutach dodajemy kiełbase i wędlinę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Wykłdamy na ciasto do pizzy. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Posypujemy. Plastry sera rweimy na mniejsze, lub wykładmy całe na pizze. Pieczemy w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 23.10.2013 11:17
polecam zrobic;]
fotoviderek 24.06.2013 07:52
Świetna pizza domowa :)
Dorota59 10.09.2012 10:32
lubię takie domowe
Agnieszka91 12.07.2012 13:06
smaczna i nie droga
halina17 12.07.2012 12:53
z mielonką nigdy nie robiłam , myślę , że dobra jest pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak