Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
jagody 200 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżka
cukier puder 4 łyżka
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Mąkę wymieszać z wodą, olejem i solą, wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Jagody zasypać skrobią i cukrem, wymieszać. Ciasto rozwałkować na grubość 1- 3 mm, wycinać koła szklanką. Na każde kółko nakładać jagody, zlepiać. Wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Gotować 2- 3 minuty po wypłynięciu, odcedzać. Podawać ze śmietaną i cukrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak