Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 6 szt.
papryka czerwona pół szt.
ser żółty 6 plasterków
ciasto francuskie
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim.

Kroki postępowania

1
Ciasto kupiłam gotowe, lekko je rozwałkowałam i położyłam na nie parówki z serem i papryką. Przecięłam ciasto na 6 kawałków.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim. foto
2
W każdy kawałek zawinęłam parówkę z serem i papryką. Cisto z parówkami położyłam na papier do pieczenia na blasze i posmarowałam mlekiem.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim. foto
3
Piekłam w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 15-20 minut w międzyczasie delikatnie nakłuwając widelcem.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim. foto
4
Podaję z sosem czosnkowym.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 09.10.2012 10:43
smaczne
Betka 25.07.2012 08:45
lubię takie;)
Beatris 12.07.2012 13:58
Proste i smaczne.
Katarzyna87 12.07.2012 12:18
fajne
ziutula
ziutula 12.07.2012 12:18
bardzo lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak