Sposób przygotowania

Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy, dodać sos sojowy (najlepiej jasny) oraz parafinę - wszystko wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do marynaty włożyć kostki mięsa z piersi kurczaka i mieszać, aż całe będą równomiernie obtoczone w marynacie.
Nakryć miseczkę folią i wstawić do lodówki na 3-12 godzin.

Tak przygotowane mięso jest świetne do przygotowania szaszłyków (w alu-folii) albo do usmażenia/uduszenia na suchej teflonowej patelni.
Można również owinąć je w spory arkusz alu-folii i upiec w piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    parafina mnie nie przekonuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    dobre
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Parafina apteczna jest czystym olejem - tyle tylko, że organizm go nie trawi, więc również są mu obojętne kalorie, jakie wchonąłby, gdyby był to inny olej... Jest nośnikiem smaku, ale jest obojętny energetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !