Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z uda kurczaka - Dukan

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 600 g
parafina ciekła 3-4 łyżki
chili w płatkach do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z uda kurczaka - Dukan

Z udek kurczaka zdjąć skórę i wytrybować kości oraz ścięgna i kawałki tłuszczu.
Mięso pokroić w niewielkie kawałki, wrzucić do miseczki, posypać przyprawami i polać parafiną - dokładnie wymieszać.
Na drewniane szpadki do szaszłyków nadziewać kawałki mięsa, jak najciaśniej, a następnie owinąć w grubą alu-folię.
Szaszłyki włożyć do lodówki na 12 godzin.
Upiec w piekarniku lub ugrillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 13.07.2012 10:20
super, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak