Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolba kukurydzy z parowaru

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza kolba
masło
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kolba kukurydzy z parowaru

Kolbę kukurydzy myjemy wkładamy na parowar i parujemy około 50 minut do miękkości . Gdy będzie gotowa wyciągamy i na gorącą kładziemy kawałki masła , prószymy solą . I jemy . Jeśli ktoś nie posiada parowaru można ją gotować w garnku , wrzucamy do gotującego się wrzątku nie solimy wody i gotujemy około 30 minut ( smak z parowaru jest lepszy ) odsączamy i także smarujemy masłem oraz solimy . Polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.01.2014 12:38
bardzo lubię taką kukurydzę
Bernadeta1 04.01.2014 11:03
lubię taką kukurydzę
Łukasz15 11.06.2013 09:22
Bardzo lubię
Adamorek 15.08.2012 18:11
ja też
Adamorek 15.08.2012 18:11
ja też
Adamorek 15.08.2012 18:11
ja też
jozefinach 24.07.2012 11:28
Uwielbiam taką kukurydzę.
Wafelek2601 14.07.2012 00:04
Super
Aleksandraa 12.07.2012 13:26
uwielbiam gotowaną kukurydze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak