Sposób przygotowania

Kolbę kukurydzy myjemy wkładamy na parowar i parujemy około 50 minut do miękkości . Gdy będzie gotowa wyciągamy i na gorącą kładziemy kawałki masła , prószymy solą . I jemy . Jeśli ktoś nie posiada parowaru można ją gotować w garnku , wrzucamy do gotującego się wrzątku nie solimy wody i gotujemy około 30 minut ( smak z parowaru jest lepszy ) odsączamy i także smarujemy masłem oraz solimy . Polecam :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    uwielbiam gotowaną kukurydze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam taką kukurydzę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ja też
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ja też
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię taką kukurydzę
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię taką kukurydzę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !