Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Główkę kapusty białej należy oczyścić z nieładnych liści, wycinamy ze środka głąb i oparzamy zostawiając 1/3 kapusty w całości (ściągamy około 15 liści). Z liści odkrawamy białe zgrubiałe łyko. Filet z kurczaka gotujemy wraz z kostką rosołową. Ryż gotujemy w osolonej wodzie (na sypko). Cebulę drobno siekamy. Pozostałą część obgotowanej kapusty szatkujemy na drobno.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    ja zawsze robię z mięsem mielonym wołowym. Z kurczakiem muszą być pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    FAJNA ODMIANA:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jakoś się utarło, że gołąbki to mięso wieprzowe. A tu proszę, niewielka podmianka która może spowodować wielką zmianę w smaku. Warto wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Mi też bardzo spodobała się ta odmiana gołąbków :)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    margaret

    lubię gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moje ulubione jedzonko
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Fajne lekkie gołąbeczki :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo apetycznie podane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    bardzo delikatne i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    z takim nadzieniem gołąbków nie jadłam, z pewnością są bardzo delikatne i apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !