Sposób przygotowania

Przygotowujemy 4 pucharki, schładzamy je zimną wodą. Banana obieramy i kroimy w cienkie plasterki, 8 kostek czekolady przekrawamy na pół (doskonale nadają się także michałki którymi możemy zastąpić czekoladę, wówczas na 4 porcję potrzebujemy 4 michałki, możemy użyć każdego czekoladowego smakołyka który uwielbiamy). Do każdego pucharka na spód wkładamy po łyżce konfitur. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Gorący budyń nakładamy po łyżeczce na konfitury po czym układamy na nim warstwę czekolady, następnie zalewamy kolejną warstwa budyniu na której układamy plasterki banana, całość zalewamy gorącym budyniem na którym układamy po kawałeczku truskawki. Podajemy na ciepło, kiedy czekolada jest rozpuszczona chociaż zimny smakuje również wyśmienicie. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    no rozkosz z pewnością! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammmmm prawdziwa rozkosz!;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super
  • 0
    -blessings-fotolia_com
    Opublikowano

    zbysiowa

    proste a smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    szybko i rozkosznie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    pyszniutko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gibli

    lubię takie deserki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !