Sposób przygotowania

Masło roztapiamy w większym garnku i zdejmujemy z ognia. Dodajemy śmietanę, proszek i mieszamy. Wsypujemy mąkę i zagniatamy ciasto.

Następnie dzielimy je na małe kuleczki ( u mnie wyszło ich 24 ), układamy na tacy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.


Nadzienie:

200g twarogu
3 łyżki mąki
banan
1/2 opakowania cukru wan.
kilka łyżek cukru do smaku


Rozgniatamy widelcem banana, a następnie rozcieramy ze sobą wszystkie składniki, dosładzamy według upodobań.


Każdą kuleczkę wałkujemy na placuszek, na połówce układamy łyżeczkę nadzienia i sklejamy brzegi, tak jak przy robieniu pierogów. Układamy na przygotowanej blaszce i smarujemy żółtkiem.

Pieczemy około 20-25 minut w temp. 1750

Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego! :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    genialne pierożki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !