Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i szynką z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek
szczypior
szynka swojska 15 dag
pieczarki 10 dag
cebula 1 szt
przyprawa uniwersalna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i szynką z patelni

Ryż 1 woreczek gotujemy w wodzie lekko osolonej według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy posiekaną cebule ,dodajemy pokrojoną szynkę a następnie pokrojone pieczarki . Smażymy . Następnie dodajemy ugotowany ryz .Mieszamy . doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalna do smaku . Mieszamy . dodajemy koperek i posiekany szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 28.08.2012 22:48
super
Piotr-21 25.08.2012 21:00
smaczne
Katarzyna/kate1980 12.07.2012 23:25
super
andrzej10 12.07.2012 11:52
dobre danie
iwa643 12.07.2012 07:01
piolecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak