Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Kolejno łączyć z pozostałymi składnikami: 100 g cukru pudru, żółtkami oraz mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować cienką warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Upieczone ciasto biszkoptowe od razu wyjąć, przełożyć na lnianą ściereczkę, oprószyć cukrem pudrem i zwinąć w rulon. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.

¾ jagód zmiksować przy użyciu blendera. Połączyć z 100 g cukru pudru, twarogiem półtłustym oraz serkiem mascarpone.

Zwinięte ciasto biszkoptowe rozwinąć. Po całości rozsmarować przygotowaną masą jagodową. Ponownie zwinąć w rulon. Schłodzić w lodówce.

Śmietanę ubić na sztywno z 30 g cukru pudru. Rozsmarować po wierzchu rolady. obsypać pozostałymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    przepiekniie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    jagodowa uczta dla podniebienia :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    prześliczna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    boska
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniała rolada
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    szczegółowo opisany przepis na wspaniały deser :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wyśmienita!
  • 0
    original
    Opublikowano

    EDYTKA

    Musiała być przepyszna...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !