Sposób przygotowania

Ziemniaki ścieramy na tarce. Szynkę i ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka (jedno białko odkładamy) i marchewki ścieramy na tarce.


1. Ziemniaki formujemy na talerzu, tworząc kształt głowy tygrysa; delikatnie solimy, pieprzymy, smarujemy odrobiną majonezu.

2. Następnie układamy kawałeczki szynki, znów smarujemy majonezem.

3. Starte ogórki; majonez

4. Starte jajka; majonez

5. Startą marchewkę układamy na całej powierzchni, lekko dociskając.

Teraz kolej na najprzyjemniejsze, czyli dekorację ;)

Z pozostawionego wcześniej białka odcinamy końcówki i układamy jako oczka. Delikatnie nacinamy środek i wkładamy w nie źrenicę z ogórka.

Resztę białka szatkujemy i układamy jako "policzki" (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa u tygrysa) ;P

Z plasterka parówki tworzymy języczek.

Z białej części pora odkroić cieniutkie paseczki i zrobić z nich wąsy.

Bierzemy kilka sztuk oliwek. Jedną kroimy na pół i układamy na uszkach, drugą kładziemy na nos.

Kilka oliwek drobno kroimy i układamy z nich pręgi. Z pozostałych robimy rzęski.

Gotową sałatkę przechowujemy w lodówce :)

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marko

    śliczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    śliczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    gratuluje talentu artystycznego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    BOMBA!! dzieciom na pewno przypadnie do gustu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pieknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pieknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1985

    Aż żal jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !