Sposób przygotowania

Makaron ugotować z dodatkiem oleju. Filety z łososia pokroić. We wrzątku rozpuścić kostki rosołowe i włożyć kawałki lososia. Obgotować na małym ogniu przez 2-3min odcedzić. Rozdrobniony szpinak udusić na niewielkiej ilości masła, na małym ogniu ciągle meiszając. Pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Jeden camembert obrać ze skórki, pokroić i dodać do szpinaku. Wymieszać aż ser się rozpuści. Zestawić z ognia.
Zrobić sos
roztopić masło, dodać obrane ze skórki i pokrojone pozostałe serki, mieszać do rozpuszczenia. Mieszając stopniowo dodawać śmietanę aż do powstania jednolitej masy. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron. Ułożyć masę szpinakową a na niej kawałki łososia zalać sosem. Piec w temperaurze 170stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !