Sposób przygotowania

Puszkę z mlekiem skondensowanym słodzonym włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby zakryć puszkę i gotować przez 2,5 godziny. Następnie wystudzić. Mleko wyjąć z puszki i zmiksować z miękkim masłem. Tak przygotowaną masą kajmakową przekładać wafle. Gdy przełożymy już wszystkie wafle, wtedy zawijamy je w folię aluminiową, kładziemy na nie deskę kuchenną i przyduszamy kilkoma kilogramami cukru, odstawiamy na kilka godzin, aby wafle dobrze się ścisnęły.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszne !!!! Często robię wafle ( andruty ) na różne sposoby :)
  • 5
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Teraz mozna kupić gotową masę krówkową - otwierasz puszkę, smarujesz wafle i gotowe! Mój mąż je uwielbia!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    też robię takie wafle
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    Mmm wygląda apetycznie!
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pycha
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    waflem nie pogardzę
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    najważniejsze to dobrze wafle przydusić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    MNIAM
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie wafelki
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Czasami jak mam chęci to robię je z córką - w formie zabawy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealny szybki deser :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !