Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 2 szklanki
cukier kryształ 2 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z budyniem

Kroki postępowania

1
Budyń robimy wedle przepisu na opakowaniu. Kiedy już będzie gotowy odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto rozwijamy i układamy na blacie. Dzielimy na prostokąty.
Krok 1 - Ciastka francuskie z budyniem foto
2
Na połowie każdego kładziemy budyń około 1-2 łyżeczki. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi. Dociskamy mocno widelcem. Każde ciastko smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 2 - Ciastka francuskie z budyniem foto
3
Ciastka pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego.
Krok 3 - Ciastka francuskie z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 06.03.2014 16:07
moje ulubione
ben-ka 31.03.2013 17:37
z budyniem to i ja bym zjadła.
misia53 09.01.2013 21:28
jak pięknie wyglądają ,aż chce się jeść.....
Izabela/bella81 26.12.2012 10:30
proste i smaczne
wulkanxd 28.07.2012 11:44
super
gusia1000 21.07.2012 14:13
Też tak robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak