Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z cebulą
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać ze szczypta cukru oraz drożdżami rozrobionymi w letniej wodzie, dodać sól, natkę, cebule i wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 50 minut do wyrośnięcia.
mąka | 1/2 kg |
drożdże | 1,5 dkg |
woda letnia | 1 szklanka |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier | szczypta |
cebula | 1 duża |
natka pietruszki | 2 łyżki posiekanej |
oliwa | 2 łyżki |
jajko | do smarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: