Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne flaczki z kalmarów z borowikami i suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 500 g
marchew 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
pomidory suszone Smak 4 szt
borowiki 4 szt
sól
kostka mięsna 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne flaczki z kalmarów z borowikami i suszonymi pomidorami

Umyte i oczyszczone tuby kalmarów pokroić w cienkie paseczki (julienne) i gotować 3 minuty w osolonej wodzie. Tak przygotowane kalmary przełożyć do garnka i zalać litrem bulionu przygotowanego na bazie dwóch Kostek mięsnych Kucharek.
Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na maśle wraz z posiekaną cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami, a następnie dodać do wywaru.
Zupę doprawić do smaku Przyprawą do flaków Prymat, solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawać ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.05.2013 11:22
Jeśli z kalmarów, to trafia w mój gust :)))
elka4621 11.07.2012 14:08
pychota moja mama robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak