Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z jabłkami i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
zsiadłe mleko 1 szkl
sodka 1 łyżeczka
jaja 2 szt.
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier do smaku
rodzynki
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z jabłkami i rodzynkami

Mąkę, jajka, zsiadłe mleko, sodkę, cukier, cukier waniliowy połączyć i wymieszać, jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać trochę mąki. Jabłka pokroić w plastry, dodać do ciasta, dosypać rodzynki. Placuszki piec na rozgrzanym oleju na rumiano. Można posypać cynamonem, cukrem pudrem, polać czekoladą. Znakomite na gorąco i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 11.07.2012 14:09
super
elka4621 11.07.2012 14:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak