Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
ser feta 1 opakowanie
suszone pomidory kilka sztuk
jaja 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia 1 szczypta
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w dość spore plastry. Pamiętajcie aby kroić w poprzek, a nie wzdłuż. Można też po skosie.
Krok 1 - Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią foto
2
Mięso rozbijamy tłuczkiem
Krok 2 - Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią foto
3
Solimy, pieprzymy i kładziemy na wierzch kawałek serka feta, dwa cienkie kawałki suszonego pomidora i listek świeżej bazylii).
Krok 3 - Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią foto
4
Mięso zawijamy, można je spiąć wykałaczką żeby się lepiej trzymało. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią foto
5
Smażymy na oleju.
Krok 5 - Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Dewolaje nadziewane fetą, pomidorami i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 03.09.2012 16:32
muszę spróbować ; )
Megi 22.07.2012 09:50
dewolaje wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak