Sposób przygotowania

Oliwę wlać do miseczki i wymieszać z marynatą pikantną, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, rozmieszać. Udka z kurczakiem umyć i dokładnie osuszyć, później dokładnie natrzeć marynatą i odstawićw chłodne miejsce na co najmniej 2 h. a najlepiej na całą noc. Do naczynia żarodopornego wsypać najpierw ryż, wyrównać powierzchnię na tym ułożyć pokrojone w plasterki pieczarki. Na samym wierzchu ułożyć udka kurczaka. Całość powoli zalać szklanką bulionu. Piec to w temp 180stopniu około 50minut. Na mniej więcej 10min przed końcem zdjąć przykrywę i usawić piekarnik na opcję grilowania aby uzyskać chrupiącą skórkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !