Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z borówkami i kremem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 spody
borówki 3 szkl
galaretka 1
mleko do kremu
cukier 2 łyżki
krem do karpatki 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z borówkami i kremem

Galaretkę rozrobić w 500 ml wody, zostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Krem wyrobić w mleku, według opakowania. Borówki umyć i podzielić na 2 części. Na jeden biszkopt wyłożyć krem wymieszany z połową borówek i 2 łyżkami cukru. Przykryć biszkoptem, wyłożyć pozostałe borówki i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.11.2012 09:00
ciekawie wyglada
Dorian 05.08.2012 14:19
fajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak