Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajska pierś w mango

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 4 pojedyncze
dojrzałe mango 1 duze
migdały płatki 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 płaska łyżeczka
curry 1/2 łyzeczki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion drobiowy 1 szklanka
sos chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rajska pierś w mango

Piersi kurczaka obsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i ugotować do miękkości. Wyjąć z garnka i trzymac w cieple. Mango obrać ze skórki, usunać pestkę i drobno pokroić. Włożyć do bulionu. Dodać migdały i curry, gotować do momentu aż mango się lekko rozgotuje. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 2-3 łyżkach zimnej wody, dodac do sosu z mango, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Każda pierś pokroić na plastry, polać sosem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 19.07.2012 15:12
wygląda smakowicie
Grazyna0211 25.08.2011 15:02
ale delicje-pycha!
anemon 07.07.2011 07:09
Ciekawie sie zapowiada, egzotycznie i smacznie.
agnieszka189 02.01.2011 15:41
fantastycznie egzotyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak