Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan z twarożkiem i kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól
śmietana 3 łyżki
twaróg 1 kostka
kiełki rzodkiewki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan z twarożkiem i kiełkami

Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki następnie solimy .Po ok 10 min płuczemy plastry bakłażana myjemy z soli ,osuszamy i grillujemy . Twaróg dusimy widelcem ,solimy dodajemy śmietanę i mieszamy . Twarożek chłodzimy . zimny nakąłdamy na ciepłego bakłażana ,posypujemy kiełkami rzodkiewki i ozdabiamy koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 11.07.2012 07:57
polecam na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak