Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb Casereccio

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
drożdże 5 gram
sól 1.5 łyżeczki
miód łyżeczka
woda 300 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb Casereccio

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy miód i wylewamy na mąkę wymieszaną z solą. Wyrabiamy ciasto na chleb i odstawiamy (przykryte ściereczką) w ciepłe miejsce na 5 godzin. Po 2 i 1/2 godz należy ciasto odgazować, wbijając w nie pięść lub składając je.

Po tym czasie formujemy bochenek, przekładamy na blachę i znów odstawiamy do wyrośnięcia, na 1 godz.

Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy nożem.

Pieczemy w 175o około 40 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.03.2013 15:08
Oo wygląda jak ze sklepu :) Jakiej mąki trzeba użyć żeby wyszedł taki piękny? Proszę o info na priv :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak