Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy miód i wylewamy na mąkę wymieszaną z solą. Wyrabiamy ciasto na chleb i odstawiamy (przykryte ściereczką) w ciepłe miejsce na 5 godzin. Po 2 i 1/2 godz należy ciasto odgazować, wbijając w nie pięść lub składając je.

Po tym czasie formujemy bochenek, przekładamy na blachę i znów odstawiamy do wyrośnięcia, na 1 godz.

Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy nożem.

Pieczemy w 175o około 40 minut.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Oo wygląda jak ze sklepu :) Jakiej mąki trzeba użyć żeby wyszedł taki piękny? Proszę o info na priv :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !