Sposób przygotowania

Pokruszoną czekoladę zalać prawie gotującym się mlekiem i mieszać aż się
rozpuści. W rondelku roztopić masło i dodać mąkę. Gotować na małym ogniu
przez minutę. Stopniowo wlewać czekoladowe mleko ciągle mieszając.
Doprowadzić do wrzenia i odstawić do całkowitego ostygnięcia.

Foremki do sufletów (z tego przepisu wychodzi ok. 6 porcji) wysmarować masłem i oprószyć cukrem pudrem. Odzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z masą czekoladową, a białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Pianę połączyć delikatnie z masą czekoladową. Napełnić foremki i każdą posypać cukrem pudrem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 15-20 min. Posypać przesianym cukrem pudrem i podawać
na ciepło.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !