Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z Toffii

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 50 gram
mleczna czekolada 50 gram
kajmak 3 łyżki
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z Toffii

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka smarujemy foremki (lub wgłębienia w formie na lód), szczególnie zwracając uwagę na boki. Po wysmarowaniu odkładamy do góry nogami, tak by czekolada rozłożyła się równomiernie. Można schłodzić w lodówce. Czynność powtarzamy, tworząc dwie warstwy czekolady (czekoladkę będzie łatwiej wyjąć).

Masę kajmakową ucieramy z masłem i wypełniamy środek czekoladek, wyrównujemy wierzch i nakładamy pędzelkiem dwie warstwy czekolady (to będzie spód naszych pralinek). Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada stężeje.

Delikatnie wyjmujemy czekoladki z foremek i teraz nadszedł najprzyjemniejszy moment- degustacja :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak