Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka smarujemy foremki (lub wgłębienia w formie na lód), szczególnie zwracając uwagę na boki. Po wysmarowaniu odkładamy do góry nogami, tak by czekolada rozłożyła się równomiernie. Można schłodzić w lodówce. Czynność powtarzamy, tworząc dwie warstwy czekolady (czekoladkę będzie łatwiej wyjąć).

Masę kajmakową ucieramy z masłem i wypełniamy środek czekoladek, wyrównujemy wierzch i nakładamy pędzelkiem dwie warstwy czekolady (to będzie spód naszych pralinek). Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada stężeje.

Delikatnie wyjmujemy czekoladki z foremek i teraz nadszedł najprzyjemniejszy moment- degustacja :)

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !