Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 3 litry
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 6 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Włoszczyznę obrać i ugotować w wywarze aż do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w półkrążki, a następnie podsmażyć na złoty kolor na patelni z olejem. Cebulę wrzucić do wywaru z warzywami i gotować wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku. Poczekać aż zupa trochę ostygnie i zmiksować blenderem na gładką masę. Zupę podawać z grzankami czosnkowymi (polecam te z mojej księgi przepisów :) ) na gorąco.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika4 11.08.2012 17:59
fajnie wyglada
magdalea 11.07.2012 21:50
pyszna, lubię taką
niedozywiona 11.07.2012 12:28
mam ochotę na dobrą zupę :)
caralajna 11.07.2012 07:28
ciekawa w smaku zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak