Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i przypiec na patelni z masłem i cebulą. Szynkę,parówki,pomidory pokroić i odłożyć do miseczek.Ziemniaki gotujemy. Ser zetrzeć na tarce (nie cały),a resztę pokroić w plasterki.

Do małego garnka wlać 2 łyżki śmietany i wrzucić kawałek sera topionego i gotować aż się rozpuści. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem i na dnie ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki,na to położyć parówkę,szynkę,pomidora i pieczarki. Później dodajemy przyprawy,zioła..Na to kładziemy ser (w plasterkach)i układamy kolejne takie same warstwy ziemniaków,szynki...
Na ostatniej warstwie położyć starty ser i zalać sosem z serka topionego i śmietany.



Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    juz wiem jaka zapiekanke zrobie niedlugo :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pomysłoowa i smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !