Sposób przygotowania

Parówki obieramy z osłonek. Każdą z parówek nacinamy z obu stron na krzyż, ale tak żeby nie przeciąć całej. Środek na długości ok 2-3 cm powiniem zostać w całości. Tak przygotowane parówki wkładamy do mikrofalówki na 2 minuty.Tak przyogotowane parówki możemy również ugotować w wodzie, lub usmażyć na patelni z niewielkim dodatkiem tłuszczu, efekt będzie podobny. Końcówki same się porozkładają przypominając macki ośmiornicy. Podajemy z keczupem i pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !